Probleem opgelost

Als ik me ook eenmaal ergens druk over maak, dan bijt ik me erin vast…
Die witte achtergrond bij de foto-effecten liet me niet los en dus ben ik gaan puzzelen om dit op te lossen. Ik concludeerde al snel dat dit het gevolg was van het feit dat ik een achtergrondafbeelding gebruik in plaats van een achtergrondkleur. Maar toen ik de achtergrondkleur van mijn blog veranderde bleek dat niets te helpen. Dus verder puzzelen en in de code knoeien, totdat ik erachter kwam dat ik de outerwrapper een achtergrondkleur moest toewijzen. En ja hoor; dat was de oplossing! Probleem opgelost en ik blij… :)

Update 28 mei 2009: inmiddels heb ik mijn achtergrond alweer gewijzigd en heb dus ook de effecten weer aangepast.

marseillezeep

Problem solved
The background colour problem with the image-effects kept bugging me. I realized that this problem was caused by the fact that I use a background image instead of a background colour. But when I changed the background color of my blog, this didn’t help. So I kept changing the code until I found out that I had to adjust the background colour of the outer-wrapper. And yes: that was the solution!
Problem solved, me so happy… :)

Update 28-05-2009: Meanwhile I changed my background images and the effect colors...

Fotoalbum

Nog zo’n mogelijkheid in Live Writer. Fotoalbum invoegen.
Even proberen hoor....
Je kunt foto’s kiezen en op verschillende manieren weergeven.

Het ziet er wel leuk uit. Nadeel is alleen dat de achtergrond van de collages altijd wit is en de achtergrond van mijn blog zachtroze. Je blijft dat zien bij bepaalde weergaves, zoals een waaiervorm en dat is wel jammer (wist je al dat ik een control freak was?). Het viel me ook al op bij de polaroidfoto in mijn vorige post en ik geloof niet dat ik dat anders kan instellen.

Another gadget in Live Writer; insert photo album.
Let’s try that one....
You can pick your photos and display them in many different ways.
I like it. Too bad that the background of the photo album is white and the background of my blog is pink (have you noticed already that I’m a control freak?)

Test Live Writer

Ik las ergens een post over Windows Live Writer en ben het direct gaan downloaden. Ik ben natuurlijk enorm nieuwsgierig of dit ook lekker werkt, dus vandaar direct een test (hoezo ongeduldig?) Gauw een foto erbij natuurlijk, om dat ook direct uit te proberen. Even zoeken… Hmm ik lees iets over leuke randjes… polaroidfoto? Dat lijkt me wel wat. Komt ‘ie hoor:

kast_zilver 
I read a post about Windows Live Writer and downloaded it immediately. Very curious, so this is why I’m testing it now. I can choose different borders en styles for my photo’s, like ‘Polaroid’.

Verftechniek, grijs patineren

Lijst_kandelaar
Deze kandelaar heb ik ooit eens op de kop getikt op een rommelmarkt. Ik vond hem direct leuk, maar hij was van brons en dat vond ik niet zo mooi. Een beetje te ouderwets voor mijn smaak. Met een likje grijze verf en een beetje magie met een bijna droge kwast en een klein beetje witte verf heb ik de engel een make-over gegeven. Het was eigenlijk een lamp, maar de fittingen en de bedrading waren niet meer in orde. Dus gebruikte ik de fittingen als kaarsenhouder en de bedrading heb ik weggeknipt. Nu is het een perfecte kandelaar.
De lijst op de achtergrond heb ik grijs geverfd en daarna gepatineerd met een witte wash. Hierdoor kwam het reliëf helemaal tot leven. Tenslotte heb ik er nog een mooi stuk ornamentbehang ingezet.

I came across this candlestick at a flea market. I loved it instantly, but it was bronze, which I didn’t like. A little bit too old fashioned for me. With a splash of grey paint and a bit of magic with an almost dry brush and some white paint I gave the angel a makeover. It actually was a lamp, but the wiring and the lamp holders were not okay. So I used the lamp holders as candleholders and I cut away the wiring. Now it’s a perfect candlestick.
The picture frame in the background I painted grey and patinated it with a white wash to highlight the carving. Finally I put a nice piece of wallpaper in the frame.

Zink effect

verftechnieken_zink-effect-kandelaar 
Deze kandelaar had ik al een tijdje. Hij was oorspronkelijk roestbruin en ik was flauw van die kleur. Ik heb hem met een speciale verftechniek een mooi zink-effect gegeven. Dat grijzige matte zink vind ik prachtig in een landelijk Scandinavisch of Shabby Chic interieur. De kandelaar krijgt met deze techniek in no time een totaal andere ‘look’.
Momenteel ben ik bezig om hetzelfde zink-effect aan te brengen op het gietijzeren onderstel van een oud Singer naaimachine tafeltje. Het gietijzer was zwart en het blad gelig van kleur. Het tafelblad krijgt een leisteen-effect en het onderstel krijgt ook de ‘zink-look’. Ik zal wat foto's plaatsen als ik klaar ben.

I’ve had this candlestick for some time. It was rusty brown and I was fed up with that colour. I applied a zinc-effect with a special painting technique.

verftechnieken_kandelaar_voor
Zo zag de kandelaar eruit. Ook leuk hoor, maar ik had zin in een grijze look en iets lichters.

Werkwijze:

Ik heb de kandelaar eerst met krijtverf in een midden grijstoon geverfd. De kleur Soft Grey is bijvoorbeeld geschikt. Daarna met sterk verdunde witte krijtverf licht gesponsd en vervaagd met een droge kwast. Tenslotte met krijt (calcium carbonaat) bestoven voor een poederig mat effect.

Je kunt het zink effect ook een tintje donkerder maken door als basis de kleur Concrete te gebruiken en te sponzen met een heel licht grijs zoals Silver Sand.

This is how the candlestick looked like before; rusty and dark. First I painted the candlestick in a grey colour. Then lightly sponged it with diluted white chalk paint en dabbed this with a dry brush. Finally I sprinkled it with chalk (calcium carbonate) for a powdered, matt finish.
verftechnieken_kandelaar_zink_close
En voilà; een supersnelle make-over met een zink effect.
Meer over zinkeffect lees je in dit artikel: Home made zink-look >

Landleven

Landleven_cover
Vandaag ontving ik het blad Landleven met mijn productie over Decoratieve Verftechnieken. Het is wel schrikken om jezelf op een foto in een blad te zien. Maar de reportage ziet er prachtig uit en ik ben er heel tevreden mee. In het artikel laat ik zien hoe je op een eenvoudige manier een antiek effect kunt aanbrengen op een gewone theekist. We hebben de fotoshoot gedaan op een prachtige locatie, Eco keukens, waar ze echt de meest waanzinnige handgemaakte keukens verkopen. We hebben een gezellige ochtend gehad tijdens het maken van de foto’s. Heel leuk om te doen!

Today I received a copy of the magazine Landleven with my production about Faux Paint Effects. It’s scary to see your own picture in a magazine. But the article looks fantastic and I’m very happy with it. In this article I show how to apply an antique finish on a regular tea box. We did the photo-shoot at a beautiful location, Eco kitchens, where they sell the most stunning handmade kitchens. We had a great time shooting the photos. It was fun to do!
reportage_1
Ik ben heel tevreden over deze foto. De rest zal ik nog wel eens laten zien.
(Het zou niet eerlijk zijn tegenover het blad om het hele artikel te publiceren.)

I'm very happy with this picture. I will show you the rest later.
(It wouldn't be fair to publish the whole article.)