What’s in a name?

Tja, inderdaad. Zoals Julia al tegen Romeo zei: "What's in a name? That which we call a rose. By any other name would smell as sweet."
En daar had ze natuurlijk groot gelijk in.

Maar toch ben ik al dagen bezig met het bedenken, schrappen en kiezen van namen. Nee, niet voor onze liefdesbaby. Ook niet voor een nest jonge hamsters. Maar voor onze nieuwe verfkleuren. Vele uren van mengen en testen hebben we al achter de rug. Met als resultaat eindeloze rijen potjes met verftinten en stroken vol papier met streekjes verf in de meest uiteenlopende kleuren. Heerlijk werk! En nu we onze keuze hebben gemaakt en er 160 (!) hebben uitgekozen, mag ik ze –als trotse mamma- allemaal een naam geven.

Pfff en dat valt nog niet mee hoor. Turqoise oké. Hazy blue oké. Smoky blue oké. Soft lime oké. Spring leaf oké. Maar na vele pakkende namen begint mijn inspiratie te tanen. Wat voor blauw is dit eigenlijk? Pale turqoise? Bright turqoise? Dusty blue? Ik pieker en kijk om me heen. Ik mediteer op een kleur. Ik kijk televisie op kleur. Ik fiets door onze stad vol kleuren. Ik roep de herinneringen op aan boswandelingen, heidefietstochten, vruchtensorbets, mediterrane vakanties. Ik denk terug aan Franse kerkjes, antieke fresco’s, betonnen fabriekshallen, alle boeketten die ik ooit heb gekregen en blader tussen alles wat er is opgeslagen in mijn kleurgeheugen. En dat is veel. Maar toch. Van balorigheid begin ik rare dingen te denken. Kotsgroen? Scrotumroze?

Hmmm toch maar gewoon doorgaan. Genieten van de kleurstalen om me heen. En dan komt het vanzelf weer opborrelen. Celadon Green, Pale Sage, Indigo Night, Soft Silt, Driftwood, Mint. Ja hoor. Ik ben er weer. Komt goed!  

decoratieveverftechnieken.nl_kleurdecoratieveverftechnieken.nl_roerstokjes

decoratieveverftechnieken.nl_pigmverf

Ariadne brocantespecial

Jaja ik weet het; het is véél te lang geleden dat ik heb geblogd. En natuurlijk heb ik daar allerlei legitieme excuses voor. Zoveel te doen, mijn hoofd bij het schrijven van een nieuw boek, heel druk met de zaak, werkzaamheden rondom een eigen verflijn, fototoestel kapot, etc. Maar het blijft knagen, want ik heb steeds zóveel te vertellen en te schrijven, dat het eigenlijk zonde is dat ik niet vaker blog. Dus toch maar weer het goede voornemen om mezelf hier vaker te laten horen. En het fototoestel is inmiddels vervangen door een nieuw exemplaar met weet-ik-hoeveel mogelijkheden. Zoveel dat ik er bijna weer een smoes bij heb; ik moet er nog mee oefenen :)

Een leuke aanleiding is ook de nieuwe Ariadne at home Brocantespecial met een artikeltje over mij. Ik werd enkele maanden geleden benaderd door Ariadne at Home voor wat foto’s van producten uit onze webshop. En daarbij werd en passant gevraagd of ik ervoor voelde om mee te werken aan een artikel over mij en mijn liefde voor brocante. Voor ik het wist had ik spontaan ‘ja’ gezegd. Hoewel ik me naderhand zorgen begon te maken. Want: ik moest op de foto. En als ik ergens een hekel aan heb… Een interview vind ik heel leuk, kletsen heb ik geen moeite mee. Maar op de foto? Mwah laat maar. Maar goed, ik had ja gezegd en dus toog ik op de afgesproken datum naar Studio Ernstige zaken in Amsterdam voor een fotoshoot. Een gezellige locatie, met leuke mensen, een buffet met lunchhapjes, fair-trade thee, een rek vol kleding en een enorm grote, verblindend witte zaal waarin ik werd geacht mijzelf achteloos poserend voor de camera te werpen.

Ik had een voorraad beschilderde lijsten meegenomen waar ik mee op de foto zou gaan. Enkele ervan werden door de styliste prachtig neergezet en gehangen. Een ervan zou ik vasthouden en hierop zou ik dan quasi nonchalant leunen. Nou; probeer maar eens quasi nonchalant te leunen op een schilderijlijst, badend in het licht met een professionele fotograaf voor je neus. Doutzen, Daphne en Yfke draaien daar hun hand niet voor om natuurlijk, maar ja die kunnen waarschijnlijk (hoop ik dan maar) niet schilderen. 

Maar het is wel goed afgelopen hoor. Toen ik ongerust en met trillende vingers mijn bewijsexemplaar van de Brocantespecial doorbladerde was ik toch wel blij met het resultaat. Prachtige kleuren vooral en een leuk verhaaltje. Dus…

Ariadne_brocantespecial_artikel