Ariadne at Home sfeer; zomerdag aan zee

ariadne_2010-7_cover

De nieuwe ariadne at Home (juli 2010) was weer genieten. De sfeer van een zomerdag aan zee. Hmm laat ik daar nou net zo’n zin in hebben! Deze hele juli-editie van Ariadne staat in het teken van mooie zomerse tinten; turkoois, zeegroen, oceaanblauw, mint. 

ariadne_2010-7_puurnatuur Foto bron: ariadne at Home

Mooie meubels en muren in mint en turkoois. En veel bleke naturellen voor een pure zomersfeer.

 ariadne_2010-7_bankje-muur Foto bron: ariadne at Home

De uitstraling en de look van matte krijtverf past natuurlijk precies bij die speciale sfeer. Die verwassen tinten van oude vissersboten, houten strandhuisjes en aangespoeld juthout.

Mooie tinten uit de Abbondanza verfcollectie die je voor deze look kunt gebruiken:

abbondanza_krijtverf_green-mint

Abbondanza krijtverf Green Mint

abbondanza_krijtverf_miami-green

Abbondanza krijtverf Miami Green

abbondanza_krijtverf_bright-turqoise

Abbondanza krijtverf Bright Turqoise

abbondanza_krijtverf_cuban-car

Abbondanza krijtverf Cuban Car

Voor de sfeer van oud juthout of vergrijsd steigerhout gebruik je mooie verbleekte naturellen zoals:

abbondanza_krijtverf_dirftwood

Abbondanza krijtverf Driftwood

abbondanza_krijtverf_linen

Abbondanza krijtverf Linen

Het mooie van onze krijtverf is dat je deze niet altijd dekkend hoeft aan te brengen. Vooral de lichte naturelkleuren zoals ‘Driftwood’ en ‘Linen’ bijvoorbeeld, zijn heel mooi als je ze aanbrengt als een wash. Verdun de krijtverf hiervoor eenvoudig met water en breng het mengsel aan als een beits. Lekker nonchalant met een brede kwast aanbrengen en uitwrijven met een doek in de richting van de houtnerf. Supersnel klaar met direct resultaat. Deze naturel wash-techniek is fantastisch om bijvoorbeeld nieuwe steigerplanken, of rieten manden een vergrijsde en doorleefde look te geven.

Dus pak die rieten manden, die terracotta bloempotten, of dat bistrostoeltje er even bij en geef ze een snelle zomerse make-over. Een fijn klusje voor als het in de zon even te heet wordt. Lekker in de schaduw op je terras een klein verfklusje doen. Een groot glas koele ijsthee binnen handbereik en heerlijk fröbelen. Hmm, laat die zomer maar komen!

Zelf maken: sloophouten lijstje

Ik heb een beetje een lijsten-tic. Spiegellijsten, schilderijlijsten, groot, klein, bewerkt of sober, ik vind het allemaal leuk! Ik gebruik graag bestaande lijsten (oud of nieuw) om ze met een likje verf of een leuke verftechniek een andere look te geven. In de VTwonen van deze maand zag ik een leuk sloophouten lijstje. Simpel, klein, en in een mooie kleurstelling; vergrijsd roze met wit.

VT-wonen_sloophouten_lijstje

Bron foto: VT wonen juni 2010

In zo’n geval gaan mijn handen jeuken. Dat wil ik zelf maken!
Ik had ooit bij de Xenos een hele partij kleine vierkante lijstjes gekocht. Snel doorzocht ik mijn voorraadje, maar helaas had ik ze allemaal al bewerkt. Even overwoog ik om er één van op te offeren voor dit project maar ik weet dat ik van zulke dingen later altijd spijt krijg. Dus op de fiets naar de Xenos. Waar ze natuurlijk die vierkante lijstjes niet op voorraad hadden. Dan maar een rechthoekig exemplaar mee naar huis. Inmiddels was het vrijdagmiddag. Nu moest ik even geduld oefenen omdat ik zaterdag andere klussen had te doen.

. . . geduld? Niet mijn sterkste kant . . .

Vanochtend had ik er eindelijk even de tijd voor.
Lekker op zondagochtend een beetje aan de keukentafel prutsen is altijd leuk. De juiste kleuren krijtverf erbij gezocht, een kaarsstompje, een pot boenwas, stanleymes, schroevendraaier, liniaal en een kwast. Meer heb je er niet voor nodig. Na een paar uurtjes (tijdens het drogen van de verf lekker even een broodje roosteren, kopje thee drinken en een tijdschrift lezen) was het lijstje klaar.

lijstje-abbondanza-krijtverf

Ik heb de lijst eerst ingekerfd om de indruk te wekken dat hij uit losse stukken sloophout is opgebouwd. Dit deed ik door met een stanleymes de schuine hoeken (het verstek) te accentueren en door een smalle nep-binnenlijst te kerven. Hiervoor hield ik een liniaal op een paar centimeter afstand parallel aan de binnenrand en daarlangs kerfde ik de groeven. Met een schroevendraaier maakte ik de groeven wat breder. (Een echte timmerman zou dat natuurlijk met het juiste gereedschap doen, maar ik ben daar nogal pragmatisch in. Ik pak gewoon dat wat ik voorhanden heb.)

Vervolgens heb ik de lijst een basislaag gegeven met Abbondanza Krijtverf in de kleur ‘Taupe’. Toen dit droog was markeerde ik  met boenwas en druppels kaarsvet de slijtplekken. Nadat de druppels kaarsvet gestold waren verfde ik de binnenrand met Abbondanza krijtverf in de kleur ‘Pure White’ en de buitenrand met een mooi vergrijsd roze; Abbondanza ‘Nude’. Toen de verf bijna droog was haalde ik de schroevendraaier opnieuw door de ingekerfde lijnen om de Taupekleurige basislaag weer tevoorschijn te halen. Zo accentueerde ik de groeven. Vervolgens hier en daar de witte en roze verf opgeschuurd en de gestolde druppels kaarsvet eraf gewipt met het stanleymes. Zo krijg je mooie afgebakende slijtplekken. Het lijkt alsof er stukjes verf afgesprongen zijn en dat geeft een mooi authentiek effect.

Een mooie sobere vergrijsde foto van brocante stoeltjes, die ik nog op mijn computer had staan, printte ik uit op het juiste formaat. Even bijsnijden, inlijsten en klaar!

Gebruikte verf:

streek_abbondanza_krijtverf_taupe
Abbondanza Krijtverf Taupe (085)

streek_abbondanza_krijtverf_purewhite
Abbondanza krijtverf Pure White (005)

streek_abbondanza_krijtverf_nude
Abbondanza Krijtverf Nude (675)

Abbondanza! Krijtverf

Abbondanza is Italiaans en betekent ‘overvloed’. Ik heb het altijd een prachtig woord gevonden. Het klinkt als een heerlijk nagerecht met chocola, caramel en lobbig geslagen zoete room. Of als vrijen met je geliefde in het maanlicht bij een stil meer. Of als heuvels vol sappig gras, wilde bloemen en gefilterd zonlicht.

Maar in het geval van onze Abbondanza verfcollectie klinkt het voor mij als wat het is; overvloed. Een overvloed van kleuren. Van poederpastels tot vergrijsde krijttinten. Taupes en naturellen. Diverse wittinten. Warm zwart, stoer betongrijs, leigrijs of leem. Maar ook turkoois, mediterraan geel en sprankelend roze. Al mijn kleurstalen knipogen naar me. Ik kan er geen genoeg van krijgen om ze bij elkaar te leggen en de kleuren te bewonderen. Ja ik weet het; overdrijven is ook een vak. Maar hé; mág ik even?

Ook de kleurkaarten zien er fantastisch uit. Het is een set van drie kaarten geworden omdat 160 kleuren gewoon niet op één kaart passen. Tenminste niet als je ook nog een staaltje van redelijk formaat wilt laten zien. En allemaal handgeschilderd. Te bestellen in onze webwinkel http://www.decoratieveverftechnieken.nl/shop

Omdat we de prijs van de verf graag vriendelijk willen houden wordt Abbondanza krijtverf exclusief via onze eigen webwinkel verkocht. Dus zonder tussenkomst van dealers en winkels die er vanzelfsprekend ook nog iets aan moeten verdienen. Zo kunnen we super kwaliteit leveren voor een budgetprijs. Ook kunnen we er zo voor zorgen dat onze klanten de juiste informatie krijgen en een goed advies als ze daar om vragen. 

Foto’s van de kleurenkaarten moet ik nog maken. Hieronder vast een digitale versie. Maar geloof me; de kleuren zijn in werkelijkheid zoveel mooier. Ook kun je alleen in het echt dat fluwelige van de verf goed voelen.

kleurkaart_abbondanza         

Hieronder kun je mooi zien hoe de kleuren van de witten, grijzen en naturellen doorlopen. Van koel naar warm. Als je erop klikt opent de kaart in een groter venster, zodat je de kleuren wat beter kunt zien.

kleurkaart_abbondanza_breed

Ik hoop de komende week wat foto’s te plaatsen van de blikken. Want ook het etiket moest natuurlijk worden ontworpen. Met het logo erop en de eigenschappen van de verf. Zoals het rendement, de toepassingsmogelijkheden en de verplichte EU waardes van de vluchtige stoffen. We zijn er trots op dat die heel laag zijn. Want Abbondanza krijtverf is milieuvriendelijk, ademend en geurarm.

Abbondanza_logo

De aanpassingen op de website zijn nog in volle gang. Toch zijn vorige week de eerste bestellingen al de deur uitgegaan. De komende weken staan in het teken van puntjes op de i. Etiketten voor de grotere verpakkingen (2,5 liter en 5 liter) zijn in de maak. Onze nieuwsbrieflezers op de hoogte brengen. De webwinkel verder verfraaien. Al onze ideeën verder uitwerken. Want ook qua werkzaamheden is er overvloed. Haha. Abbondanza!!!