Abbondanza Soft Silk

Krijtverf is een fantastisch product, maar heel af en toe wil je toch een oppervlak afwerken met een verf die extra vlekbestendig en krasvast is. Bijvoorbeeld voor kindermeubels, keukenkastjes, deuren, spatwanden of voor kozijnen, binnen of buiten. Maar je wil tóch die fijne uitstraling, die intense kleur, die kwaliteit van een ambachtelijk product en kleuren die passen bij de muren of meubels die je met krijtverf hebt behandeld. Daarom stond er al een tijdje een extra verfsoort op ons verlanglijstje. Een verfsoort om naast de krijtverf te gaan voeren, die voldeed aan al die eisen. Deze hebben we gevonden in onze eigen Abbondanza Soft Silk. Ook op waterbasis en milieuvriendelijk maar dan in een heel subtiele zijdeglans. Ik ben er heel blij mee; een verf die echt een mooie aanvulling is op onze krijtverfcollectie! En verkrijgbaar in dezelfde 160 kleuren als Abbondanza krijtverf.

abbondanza-soft-silk _vintage_rug

Wat vind je van de kleur hierboven, Vintage Rug? Een mooie, beetje vergrijsd bruinig roze. Dit combineert bijvoorbeeld heel goed met de kleur ‘Nude’ die ik heb gebruikt voor het sloophouten lijstje in een van de vorige posts. Geen voor de hand liggende kleur en een speciale favoriet van mij. Maar ik moet zeggen; als we met de kleurenkaarten bezig zijn denk ik steeds; Oh ja en die is ook mooi, en die, en die… hahaha.

Ik mailde gisteren met iemand die met een kinderkamer bezig is. Zij wilde graag een beetje een strandsfeertje, zoals ik in mijn vorige post heb beschreven. Ze had onze kleurenkaart al in huis en ging uiteindelijk voor een combinatie van kleuren zoals hieronder. Ik zie dat al helemaal voor me op de meubels en muren in dat kinderkamertje. Ze combineert dit met witte lambriseringen voor een fris effect. Volgens mij gaat dat een happy kindje worden.

strandsfeer-krijtverf-abbondanza

Wist je trouwens dat het ook heel mooi is om mat en glans te combineren? Je kunt zelfs eenzelfde kleur zowel in een matte als zijdeglans variant gebruiken. Dat geeft rust en oogt toch levendig. Voor de muren gebruik je dan bijvoorbeeld matte krijtverf en voor meubeltjes of deuren Soft Silk zijdeglans.