Uitslag Abbondanza Give Away

abbondanza-pot-strik Het is zo ver lieve mensen, ik ga de uitslag van de Give Away bekendmaken. Wat mij betreft was het een groot succes! Het was mijn eerste kennismaking met dit fenomeen en ik vond het ontzettend leuk om te organiseren en jullie reacties te lezen. Het is ook fijn om een beetje Sinterklaas te spelen. Maar ook wel weer rot omdat deze Sinterklaas maar één cadeautje had uit te delen. En dus ga ik, behalve één iemand blij maken, ook een groot aantal mensen teleurstellen. Maar hé, laat ik het positief bekijken. Ik ga zo meteen iemand opvrolijken met een gratis pot verf! En verder wil ik jullie allemaal bedanken voor je leuke reactie, de moeite die je nam om een link te plaatsen, en vooral het aanklikken van de volgbutton. Ik ga mijn best doen om –met regelmaat- leuke, gezellige of interessante berichtjes te plaatsen, zodat het ook leuk is om me te volgen.

Oké, daar komt ‘ie dan! Ik heb een lijst gemaakt van alle deelnemers. Zoals beloofd telden de mensen die een link hadden geplaatst dubbel mee. Toen heb ik gebruik gemaakt van de List Randomizer van Random.org om alle namen te husselen. Ik had met mezelf afgesproken dat de naam die bovenaan de lijst zou verschijnen mijn winnaar is.

And..the winner is:

DANI van Things I Like

Gefeliciteerd Dani! Laat maar even weten welke kleur je graag zou willen ontvangen. En of je voorkeur uitgaat naar Krijtverf of naar Soft Silk verf. 
Ik zorg dan dat het naar je toe komt.
Fijne dag allemaal, het regent hier, dus we moeten de zon er maar even zelf bij denken vandaag.

Nieuw: Abbondanza testpotjes

We hebben een leuk nieuw item!
Naast onze uitgebreide handgeschilderde set kleurkaarten wilden we graag testpotjes kunnen aanbieden. Maar ik vond het grote nadeel hiervan altijd dat zo’n testpotje, hoe klein dan ook, toch meestal niet door de brievenbus past. En dat zou betekenen dat we de testpotjes als pakketpost moesten gaan versturen. En dat wilden we niet omdat het daardoor onnodig duur zou worden voor onze klanten.

brievenbussen

Omdat we toch altijd proberen het zo voordelig mogelijk te houden zijn we blijven zoeken naar een andere mogelijkheid. En dat is gelukt! We hebben überschattige verfblikjes laten maken die precies het goede formaat hebben. Groot genoeg voor een goede hoeveelheid verf, en klein genoeg om als brievenbuspost verstuurd te kunnen worden. En ook nog eens in ‘verfblikvorm’ dus helemaal passend bij onze uitstraling. We zijn er heel blij mee. Alle kleuren krijtverf kunnen dus nu thuis getest worden op een muur of meubel zodat je de kleur goed kunt beoordelen op een iets groter vlak.

abbondanza_testpotje_kleuren

Verder gaan we vandaag eens weer wat foto’s maken. We willen wat gaan ‘spelen’ met verf, kwasten, verfpotten, fototoestel en een lichtsetje. Zondag is daar wel de ideale dag voor omdat we het altijd zo loeidruk hebben op alle andere dagen. Dus, eigenlijk wel werken vandaag, maar dan lekker op ons gemak.

Ik ga nu eerst even weer een kopje koffie drinken met mijn lief. Ik wens jullie een fijne zondag. En vergeet het niet; nog tot vanavond kun je meedoen aan de Abbondanza Give Away! Morgen ga ik de winnaar bekend maken van een gratis liter verf.

(Oh ja; mocht je een kijkje willen nemen bij de testpotjes in de webshop, dan kun je klikken op de afbeelding hierboven.) 

Brocantevondst; stempel Ville de Mezin

Zoals ik een tijdje geleden al schreef, zijn we tijdens onze vakantie in Frankrijk (natuurlijk) ook naar een paar brocantemarkten geweest. Eén van mijn trofeeën was een oude houten stempel. Kennelijk het wapen van het plaatsje Mezin.

stempel_villedemezin

Mijn fantasie sloeg natuurlijk direct op hol; bestaat die plaats echt? En zo ja, is dit stempel echt ooit door de ijverige ambtenaren van dit stadje gebruikt? En zouden er nog meer van dit soort stempels in omloop zijn? Thuisgekomen ga ik direct googlen. Tot mijn vreugde bestaat het plaatsje echt. En dat niet alleen; het wapen is ook inderdaad hetzelfde. Het ‘Blason de Ville de Mezin’ dat ik vind, is identiek aan mijn houten stempel.

blason ville de mezin

stempel_villedemezin_spiegelbeeld Even in spiegelbeeld gezet, zodat je het beter kunt zien.

Ik neem een kijkje op de website van het stadje. En zoek op de kaart van Frankrijk waar Mezin ligt.

krt_frankrijk_mezin 
Na nog wat zoekwerk lees ik dat Mézin een middeleeuws stadje is dat al aan het eind van de 11de eeuw ontstond rond een klooster. Eind 19e eeuw komt Mézin tot grote bloei en wordt een van de belangrijkste steden in de kurk-industrie. Grappig allemaal. Ik ben niet zo’n geschiedenisfreak hoor, dus veel verder dan dit gaat mijn nieuwsgierigheid niet. Ik ben veel meer geïntrigeerd door het stempel zelf. Zou het echt gebruikt zijn? En waarvoor dan? Voor het opsieren van belangrijke documenten, voor de sier, of zomaar voor de lol? En wat natuurlijk het meest kriebelt in mijn hoofd; zal ik het stempel eens gaan proberen? 

MAAR NATUURLIJK! Hoe kan ik zo’n uitdaging negeren? 
Zoiets blijft de hele tijd in m’n hoofd spoken en dan zal en moet ik het uitproberen! Ik ben dus aan het rommelen geslagen met een lino-rollertje (inktroller) en een flinke scheut Oost-Indische inkt op een stempelkussen. Het probleem was nu even dat het geen gewone rubberstempel is. Dit is een blok hout, dus in feite moest ik gaan blokdrukken. En dat doe je normaal gesproken met een pers. Die ik natuurlijk niet heb. Toen ik een paar waardeloze en mislukte afdrukken had gemaakt en heel beteuterd stond te balen, kwam mijn lief er bij. Hij heeft een achtergrond in de grafische industrie, dus hij kon me wel wat tips geven. ‘Veel meer inkt gebruiken’ was zijn commentaar. ‘En de achterkant stevig inrollen’. (Ik had het papier op het blok gelegd en er een zware doos op gezet bij wijze van gewicht.) Toen ging de telefoon. Het was mijn dochter, net weer gearriveerd met het vliegtuig uit Congo. Dus even bijkletsen. En, verrassing, nadat ik had opgehangen had mijn lief al een prachtige afdruk gemaakt. Jihaa! Ik vond hem geweldig.

Afdruk_bckgr_wit

‘En wat ga je er nou mee doen dan?’ vroeg lief heel droog. Ja nou, dat is nou weer typisch een vraag voor een man. Toch?
Gewoon. Zomaar. Misschien wel op stof drukken voor een mooi kussen of zo. ‘Een kussen? Maar je woont toch helemaal niet in Mezin?’
Nou ja zeg, wat is dat nou weer voor gedachtengang!? Snappen jullie dat nou? Het lijkt me juist ontzettend leuk. De afdruk is 22 x 30 dus hij is er groot genoeg voor. Leuk toch zo’n kussen met een unieke afdruk? Of ik stempel hem op mooi papier en lijst hem in. Of ik gebruik de afdruk in een collage zoals hier. Hoe dan ook, bij gebrek aan stof (en tijd) ben ik er eerst maar even digitaal mee gaan spelen. 

Afdruk_bckgr_poederblauw Mooie poederblauwe achtergrond.

Afdruk_bckgr_taupeOf taupe, ook leuk.

 Afdruk_4luik Of gewoon een 4-luik

In ieder geval weet ik nu dat het werkt, dus ik ga er binnenkort echt iets leuks mee doen. Fijne zondag allemaal!

Filmdebuut…

Nee, nee, ‘t is niet wat je denkt. Ik heb niet de hoofdrol gekregen in de nieuwste Paul Verhoeven film (het acteren laat ik aan mijn dochter over, die de toneelacademie doet in Gent). Maar ik ben al heel lang van plan om wat video’s te maken van verftechnieken en voordat het zover is heb ik maar eerst eens wat zitten spelen met foto’s en hier iets van gefabriceerd. Een echt filmpje is het dus nog niet geworden, het is maar een ieniemienie fragmentje en bestaat uit losse beelden, maar het is een beginnetje. Ik vond het er wel geinig uit zien, dus zeker voor herhaling vatbaar. Voor het filmpje heb ik foto’s gebruikt van een zandsteen-imitatie die ik een paar jaar geleden eens heb gemaakt. Veel plezier ermee, en als het een Oscar-nominatie wordt, mogen jullie allemaal mee naar de uitreiking.  

Kilometervreter (met kwast)

Ja, een kilometervreter met kwast, dat was ik dit weekend. Van vrijdagochtend tot en met vandaag (zondag) heb ik staan verven. Totaal zo’n 20 uur (exclusief lunch-koffie-en uitblaaspauzes, schoonmaken en opruimen). En niet ‘iets leuks’ zoals een stoeltje, een kast, of zelfs een muur. Nee, veeeeeel meer dan dat. En veel saaier ook.

Nu denk je misschien dat ik dan -gezien het feit dat je niet drie dagen lang bezig kunt zijn met het verven van één stoeltje, een set van 10 stoeltjes heb geverfd? Of drie kasten? Of vier muren? Nee, nee, niets van dat al lieve mensen.
Ik heb 112 m2 dik glanzend papier geverfd. 
In 160 verschillende kleuren.
Met een kwast.
Nee, nee, geen roller, geen brede kwast, geen blokkwast, zo van grote stappen snel thuis.
Een gewone -4 cm brede- kwast.
Dat is het equivalent van een woonkamermuur van ongeveer 50 meter.
Of 56 deuren! Dat is volgens mij zoiets als alle deuren van een compleet middenklasse hotel.
Met een kwast dan hè? Dit wil ik nog even benadrukken, om het feit te verdedigen dat ik nu ál mijn spieren voel, een beginnende blaar op mijn vinger heb en een gevoelige duim.
Ja hoor; applaus is altijd welkom. Let’s hear it for Mirjam.

deuren (bron: http://www.greytones.nl/index.php?sid=22&jaar=2005)

Ja en waarom doet een mens dit?
Nou dat is heel simpel; bij ons zijn handgeschilderde kleurkaarten ook écht met de hand geschilderd. Dat willen we graag om een goed beeld te geven van de verf, de uitstraling en de kleuren. Maar dat betekent dan ook dat je dus uren en uren aan het verven bent. Een fantastische manier trouwens om je eigen product van haver tot gort leren kennen. Hoe dekkend is iedere tint, hoe fijn strijkt het uit, hoe snel droogt het, etc. Nou met dat alles is niets mis hoor (wist ik trouwens al).
Maar wat een werk.
We hadden dit natuurlijk al eerder gedaan, maar dit keer was er haast bij omdat de kleurkaarten bijna letterlijk de deur uitvliegen hier. En dus moest het nu echt in korte tijd nog een keer gebeuren.

kleurkaart_schilderen Dit dus, en dan keer 160

kleurkaart_drogenDit zijn de moedervellen die later in kleine stukjes worden gesneden voor op de kleurkaarten.

kleurkaart_plakken

kleurkaart_plakken2

Ken je die reclame nog van die garnalenpelster? Nou zo voelde ik me ook haha. Maar nu hebben we alles gedaan en kunnen we heerlijk uitblazen met een wijntje.

Proost!

Mooie muren

Echt! 
De laatste Frankrijk-foto’s.
Eerlijk, hand op mijn hart!
- nou ja… ik wil niet jokken, misschien laat ik in een latere post nog eens zien wat ik heb meegenomen van enkele brocantemarkten :)

Ik had nog een paar leuke foto’s van teksten en/of afbeeldingen op muren in de buurt van ons vakantie-optrekje. Ook een beetje een afwijking van mij. Ik heb een grafische achtergrond en hou gewoon van letters. Maar ook wandschilderingen, fresco-achtige schilderingen vind ik prachtig. Het intrigeert me altijd weer.
Misschien wel omdat ooit (duizenden jaren geleden!) met krabbels en tekens op rotswanden de eerste kunstzinnige uitingen van de mensheid  zijn begonnen?  Gewoon met aardpigmenten. Daar kan ik later nog wel eens een leuke post aan wijden. Maar ik vind ze ook gewoon mooi omdat ze er vaak toch een beetje verweerd uitzien. Aangetast door weer en wind. En vaak is datgene wat er staat al niet eens meer actueel, maar is het gewoon nooit weggehaald. Dan zou er iemand op een trappetje moeten klimmen en met nieuwe verf, of met stuc, of met een hogedrukreiniger in de weer moeten gaan. En misschien vinden de meeste mensen dat gewoon te veel werk. En denken ze; ach dat komt nog wel een keertje. Eerst maar eens dat onkruid wieden. Of die administratie wegwerken. Of de weekendboodschappen in huis halen. Dus blijft het lekker staan. Het heeft daarom blijkbaar toch iets eeuwigs op zo’n muur.   

muur-dubonnet

muurschildering-verweerdblauwMooi dat blauw hè? Dit effect zou je zelf ook kunnen nabootsen met poederachtige matte krijtverf en flink wat grof schuurpapier. Misschien niet iets wat je snel in de woonkamer zou doen, maar wel heel mooi in een horecabedrijf of een winkel. 

straatnaambordje

restaurant-wijnafbeeldingAls je op de foto klikt krijg je een vergroting. Dan kun je beter het roze wijn-sfeer-tafereeltje bekijken.

tekst-montagnyDit was tijdens ons tochtje langs enkele wijnboeren. Een oude kar, iets antieke pers-achtigs. Leuk voor de toeristen toch? 

vinothequeDie letters wil ik ook! Prachtig, in zo’n mooie zinkkleur. En dan een paar letters los tegen de muur zetten of op een plank. Je kunt er zelfs nog mee scrabbelen ook haha.
Vin, val, lat, thee, ton, lei, vet, oei, tin, quote (ah da’s een goeie), hmm pompiedom… Ik vermaak me nog wel even hoor. 

Oh ja; nog een huishoudelijke mededeling.
had je volger willen worden? In verband met mijn Give Away (en omdat het hier leuk is natuurlijk)? En lukte dat niet? Er zijn wat problemen geweest (bij Blogger neem ik aan) met het aanmelden en afmelden. Errors en zo. Maar: denk eraan, de aanhouder wint. En volgens mij waren die probleempjes alweer opgelost. Dus ik zou gewoon nog een poging wagen. Want dubbel kans immers op die gratis pot Abbondanza verf!