Alles Brocante

Rondsnuffelend op het internet, stuitte ik toevallig op een website die ik er heel sfeervol uit vond zien; Alles Brocante.

alles-brocante

allesbrocante-koffers

Het grappigste was nog dat ik uitkwam bij een pagina over onszelf. In de rubriek ‘opknappen’

allesbrocante-opknappen

Ik dacht; Hé wat komt me dat tafeltje bekend voor!? Dat is toch van mijzelf?

allesbrocante-brocant-tafeltje

En dat klopt dus ook; het was het tafeltje uit de verfbijlage van de ariadne atHome waar ik een tijdje geleden aan meewerkte. Na wat zoeken zag ik dat de website ‘Alles Brocante’ een uitgave is van Sanoma uitgeverijen. Aha, dat verklaart dus heel veel. Ook op een andere pagina, Brocante verftechniek, zag ik een verwijzing naar onze website en m’n blog.

allesbrocante-verftechniek

Leuk om te zien. En trouwens ook een leuk initiatief deze nieuwe website. Met verwijzingen naar andere websites, de leuke blogs van room seventeen en Tierlantijn, die je misschien welk kent en tips voor leuke winkels. Ook is er aandacht voor ‘t opknappen van meubeltjes, verftechnieken, en informatie over brocantemarkten, kunst en antiekmarkten, etc.

En dan ga ik nu weer snel aan ‘t werk. Er ligt een grooooote stapel bestellingen te wachten om te worden ingepakt. Iedereen heeft weer de verfkriebels geloof ik. Heerlijk toch?

Sleutelhart

Toch wel even leuk om te vermelden. In de Valentijn Ideeëngids van ariadne at Home wordt een ladekast gepimpt met onze hartvormige sleutelplaatjes.

decoratieve-verftechnieken-sleutelplaatje-hartvorm-ariadne2Door de leuke hartvorm geven de sleutelplaatjes direct een heel andere uitstraling aan een gewone ladekast. We hebben ze in een gewone hartvorm en een hartje met een kroontje. Beide soorten in roest en gewoon metaal verkrijgbaar in de webshop.

decoratieve-verftechnieken-sleutelplaatjes-hart

En jongens wat ziet het er lenteachtig uit vandaag. Ik zie een zonnetje en geen drupje regen. HEERLIJK. Fijne zondag allemaal.

Kleurenwaaier Abbondanza krijtverf en nesteldrang

Ik zei toch dat ik DRUK was? En dat we onder andere met onze nieuwe kleurenwaaiers bezig waren? Nou tadaaaa hier is hij dan! Jullie krijgen de scoop.

krijtverf-abbondanza-kleurenwaaier

We zijn er stiekem enorm trots op. Want zo op de foto mag het dan misschien een ‘gewone’ kleurenwaaier lijken, dat is het echt niet! Deze is helemaal HANDGESCHILDERD. Alle stalen zijn dus geschilderd met de Abbondanza krijtverf, zodat je de kleuren goed kunt beoordelen. Maar extra leuk is dat je zo ook kunt zien hoe mooi poedermat de verf is én dat je goed kunt voelen hoe fluweelzacht de verf is.

abbondanza-kleurenwaaier-handgeschilderd_detail1

Het heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost hoor. En heeeeeel veel testen, uitproberen, weggooien, opnieuw proberen en experimenteren. Maar ik wilde zó graag een waaier hebben. En alle kleuren bij elkaar, in plaats van in drie losse kaarten (één kaart met 160 kleuren zou veel te groot worden, dus dat kon niet). Het leuke van een waaier is ook dat je hem zo even lekker in je tas kunt stoppen. Een mooi formaat, kreukt niet en je kunt heel gemakkelijk een staaltje bij een meubel of muur houden.

abbondanza-kleurenwaaier-handgeschilderd_detail2

De kleurenwaaier kan vanaf vandaag in de webshop Decoratieve Verftechnieken besteld worden. Leuk, leuk!

En nu eerst maar weer eens verder met het reorganiseren en inrichten van de nieuwe werkplek. ‘t Is nog een beste bende daar haha. Maar we kunnen er werken en dat is het belangrijkste. Hm, dat klinkt nu wel heel verstandig, maar dat is niet Mirjam die daar spreekt hoor, nee dat is mijn verstandige tweede ik. Persoonlijk heb ik namelijk ontzettende nesteldrang. Sinds ik de sleutel heb sta ik al te popelen om het in te richten, mijn spullen neer te zetten en alles naar mijn zin te maken. Die nesteldrang onderdruk ik dus noodgedwongen al een tijdje omdat eerst die waaiers klaar moesten en alle voorraad uit de opslag verhuisd moest worden. En eigenlijk moet er ook nu eerst nog veel meer gebeuren voordat ik los mag gaan. Ik moet nog een heleboel doen aan verschillende websites, er moet een nieuwsbrief de deur uit, ik moet een aantal leuke tuinpotten vinden en inkopen en daar mee aan de gang. (Binnenkort komen nl mensen langs van het blad Decoreren Landelijke Stijl en dan moet ik een aantal tuinpotten in diverse stadia van ‘betonlook’ klaar hebben. Maar daarover later meer.)   

Om mezelf een beetje tegemoet te komen heb ik gisteren eerst maar eens drie prullenbakken gekocht. Op drie strategische plekken kunnen we ons nu ontdoen van onze rotzooi :) Verder een wandklok, zodat we goed in de gaten kunnen houden hoeveel minuten we nog hebben voordat we naar het business point van TNT moeten racen met de pakketten.

En verder? Verder heb ik nog niks gekocht. Ik heb gewoon een heleboel dingen te verslepen en een plekje te geven. Oh ja en een beetje uitrusten dit weekend leek me ook wel wat. En had ik al gezegd dat ik weer ben begonnen met hardlopen? Had ik ook al maanden niet gedaan door tijdgebrek (en oké beetje gladheid). Afgelopen woensdag in de stromende regen weer drie kwartier hardgelopen. HEERLIJK (nee is niet cynisch bedoeld, meen ik echt). Morgenochtend mag ik weer.

Oh, ratel ik?

Pfff verhuizing opslag

moving-boxes
Mochten jullie je afvragen of ik nog leef? Ja ik leef nog :)
En nee, ik ben niet met vakantie of zo. Ik ben ook niet ziek. Nee, ik ben DRUK. Errug druk zelfs. Maar wel leuk druk hoor. Al vanaf kerst is het hier een gekkenhuis en een al hectiek. Dat is al redelijk normaal trouwens, maar dit keer was het nog een tandje erger. Ten eerste waren we heel erg DRUK met onze nieuwe kleurenwaaiers. Waarover later meer (maar ze zijn prachtig haha). En ten tweede ging er vrij plotseling iets door waar ik heel erg op gehoopt had, maar waarvan ik dacht dat het waarschijnlijk niet meer zou gebeuren. En wel dit: we kregen een nieuwe plek voor onze opslag en werkruimte.

We hadden wel opslagruimte, maar die was zo’n tien minuten rijden. En de spullen daar waren moeilijk bereikbaar. Maar nu hebben we een opslag PLUS atelier en inpakruimte voor de webwinkel. En wel een heel stuk dichterbij. De afstand is… tromgeroffel… 5 seconden lopen vanaf onze woning :)

Heerlijk natuurlijk, dus ik ben in alle staten van blijdschap! Alle troep die toch nog in huis slingerde gaat weg hier. Dus ik krijg mijn huis terug. En het is zo lekker dichtbij (ff oversteken bij de voordeur). Ik kan dus heel gemakkelijk even ‘s avonds aan het werk. En, wat nog lekkerder is, de spullen laten staan. HEERLIJK!

Maar men wat hebben wij een rommel verzameld! Doos na doos na doos na doos moest van de ene naar de andere plek. Al mijn verfspullen, tafels, stoelen, stellingkasten, verpakkingsmaterialen, verfmachines, pigmenten, verfschudder, verfblikken, tekentafel, de hele webwinkel voorraad. Daarbij ook nog een heleboel leuke brocante en accessoires zoals lampenkapjes, emaille, serviesgoed, oude kroonluchters, schilderijen, etc. In totaal 25 dozen! Allemaal spul dat ik nog had staan, voor verkoop en voor aankleding van foto’s etc. Ik wilde dat al heel lang op Markplaats zetten maar het was me te lastig als mensen iets wilden kopen en ik moest weer naar die opslag tuffen. Dus binnenkort zet ik het allemaal te koop. Ik zal jullie op de hoogte houden, misschien zit er wat voor je bij. En mocht je geïnteresseerd zijn om een bod te doen voor de hele partij dan mag dat ook. Zodra ik de foto’s online zet laat ik het weten.

Pff, maar nu ga ik eerst ZITTEN en een glaasje drinken. En ik hoop echt binnenkort weer tijd te hebben om ook even bij jullie langs te komen.