Kleurinspiratie {aubergine, artisjok & lime}

De kleuren aubergine en lime vind ik zo ontzettend lekker bij elkaar passen. Ik wordt altijd blij als ik die combinatie ergens zie. Aubergine en lime, paars en citroengeel, het knalt, maar is ook harmonieus. Het is gewoon lekker!
Vorig jaar op een markt in Frankrijk zag ik onderstaande prachtige artisjokken liggen in een groentekraam. Eye candy!

verftechnieken_artisjokken_frankrijk2010

Een paar dagen later, op een brocantemarkt, zag ik plots die limekleurige luchter op een paars fluwelen kleedje liggen. Zou de verkoper dat nou met opzet hebben gedaan, of was het gewoon toeval? Ik denk het laatste, te zien aan de spulletjes die ernaast liggen. Maar wat maakt het uit; het is gewoon lekker om naar te kijken.

verftechnieken_lime_luchter_frankrijk2010

Ik ga al bijna wéér naar Frankrijk, maar toch leuk dat ik nog iets heb aan de foto’s van vorig jaar ;)

Kleurinspiratie deze week is dus; paars, aubergine en lime

verftechnieken-kleurinspiratie-luchter-limes

Lime in de woonkamer?
Een aantal jaren geleden – hoewel, dat is inmiddels wel … even denken… 15 jaar geleden – had ik een limekleurige muur in mijn woonkamer. Mét auberginekleurige accenten. Best opvallend, maar toch raakte ik nooit uitgekeken op de kleur, hoewel ik dat wel had verwacht. Ik bleef het maar mooi vinden en heb het dan ook jaren zo gehouden, en dat terwijl ik nogal van de verfkwast ben (zal je niet verbazen).
De enige periode dat ik minder blij was met deze kleur, was tijdens de kerstdagen. De betreffende muur was qua indeling en ruimte de ideale plek voor de kerstboom, maar het groen van de boom vond ik niet mooi uitkomen tegen de limekleur. Maar hé dat is maar een paar dagen per jaar. Who cares? Ik zou zeggen: go lime!

verftechnieken-limes-pumps
Nou en als dit dan niet overtuigend genoeg is? Zijn ze niet waanzinnig die pumps? Ik wil ze allebei! De foto van de limoentjes komt trouwens van de site mowielicious. Over eye candy gesproken.

See you!

Armeluiszilver in de zomer

verftechnieken-armeluis-zilver-techniek-001
 
Een paar weken geleden was ik in België, in verband met een fotoshoot voor weer een leuke stap-voor-stap workshop in het magazine Decoreren Landelijke Stijl.
Deze editie komt uit in oktober en zal natuurlijk ook al een beetje vooruitblikken op de feestdagen, die dan niet meer ver weg zijn :) Net als de vorige keer werkte ik samen met Nadine en Dorien, dit keer op locatie, in het prachtige huis van Nadine. Zij runt daar het sfeervolle bed & breakfast ‘t Withofke en je kijkt werkelijk je ogen uit daar.
 
 
decoratieve-verftechnieken-bed-breakfast-withofke
 
Al zitten we nu nog met ons hoofd in de zomerzon (dan wel wolken), ik was vanwege deze reportage noodgedwongen al weer een beetje bezig met het najaar en de kerstdagen. In de oktober editie van Decoreren Landelijke Stijl zal ik laten zien hoe je zelf armeluiszilver maakt. Ik heb deze techniek in 2008 ontwikkeld en nog steeds is armeluiszilver heel gewild. Zie artikel over armeluiszilver 2008 >
 
Omdat ik voor de styling wat verschillende items wilde hebben, maakte ik er nog wat voorbeelden bij en haalde ook de rest van het opgeslagen zelf gemaakte armeluiszilver tevoorschijn om dit even voor mezelf op de foto te zetten. Tijdens het fotograferen viel me op dat armeluiszilver eigenlijk ook heel mooi is in de zomer, gecombineerd met natureltinten, vergrijsd riet en verweerde steigerplanken.
Geniet je even mee?
 
verftechnieken-armeluis-zilver-techniek-003
 
Ik heb verschillende vazen, glazen potten en een stolpje een make over gegeven. Ook gewone drinkglazen krijgen zo een totaal andere uitstraling.
 
verftechnieken-armeluis-zilver-techniek-04
 
verftechnieken-armeluis-zilver-techniek-005
 
De droge kwast techniek die ik heb gebruikt op het engeltje hierboven, is niet moeilijk. Dit kandelaartje was bronskleurig en daardoor een beetje gedateerd. Met een bijna droge kwast met een heel klein beetje witte krijtverf (even goed afdeppen op een stuk keukenpapier) veeg je voorzichtig over het reliëf. Zo creëer je witte highlights. Op de vlakke delen kun je de witte verf een beetje uitvegen met een doekje. Het geheel krijgt zo een zilverachtige waas en dat past perfect bij de armeluis items.
 
Wil je weten hoe je zelf een armeluiszilver imitatie kunt maken? Bestel dan het e-book ‘Zelf armeluiszilver maken’ in de webshop.
 
Let op: vanaf 8 augustus is het voordeelpakket Armeluiszilver weer te koop in de webshop. Dit pakket bestaat uit de belangrijkste producten die je nodig hebt voor deze techniek, inclusief het e-book.