Decoreren landelijke stijl en winterlaarzen in de zon

Eerst even dit:

Nieuwe editie Decoreren Landelijke Stijl, vanaf 29 september in de winkel

Als je goed oplet zie je in het filmpje armeluiszilveren glaasjes voorbij komen. Dat zijn de waxinelichten uit mijn stap-voor-stap workshop Armeluiszilver maken. Er staat een werkbeschrijving van mijn techniek in deze najaars editie van Decoreren Landelijke Stijl.

Maar je kunt natuurlijk ook in onze webshop het voordeelpakket Armeluiszilver bestellen. Dan krijg je de benodigde producten voor deze techniek met een flinke korting, plus het e-book met een uitgebreide werkbeschrijving en foto’s van alle stappen.

image

Met dit pakket kun je zelf thuis een doodgewoon glaasje, glazen stolp of glazen lampenkapje omtoveren tot iets heel speciaals. Er zit genoeg bladzilver in voor ongeveer een halve m2, dus daarmee kun je niet alleen jezelf, maar ook je familie, vriendinnen en de hele straat van Armeluiszilveren glaasjes voorzien :) Of je doet een paar grotere items zoals een paar mooie glazen stolpen. Mooi om mee te stylen en natuurlijk helemaal leuk voor de feestdagen straks (jaja, dat duurt nog wel even, ik weet het).

En verder stond ik vandaag (en ik denk dat ik daarmee in de minderheid was) met mijn dikke laarzen, schildersjas en rubberen handschoenen aan én een veiligheidsbril op, een tafel te logen in de bloedhete zon. Dat was niet prettig kan ik je melden. Maar het was de inspanning waard, want het is prachtig geworden. Hij staat nu te drogen en morgen ga ik er allerlei spannende dingen mee doen (nee, ik zeg niets).

Maar nu even eten. Mijn lief heeft voor zijn verjaardag een grillplaat gekregen en hij is de koning te rijk. Jamie Oliver eat your heart out! Ik ruik heerlijke grill geurtjes opstijgen en ga dus lekker genieten. 

Buitenkansje {met de deur in huis}

Vanochtend liep ik -haastig als altijd- naar de ijzerwarenzaak bij ons in de straat, voor spijkers, schroeven en nog wat spul dat ik nodig had voor een make-over. Ik hou van stevig doorstappen, want ik haat slenteren, dus ik liep met een flinke gang de straat door. Ondertussen dacht ik aan de spullen op mijn boodschappenlijstje en was in gedachten de benodigde spijkers bij wijze van spreken al in het hout aan het slaan. Dus totaal geen oog voor mijn omgeving. Totdat.. ik bij de bloemist voor de deur opeens een geweldige brocante deur zag staan tussen de rekken met plantjes. Flink oud, afgebladderd, kapot glas, van ellende uit elkaar vallend. Kortom; een schatje. En het leukste was, er hing een papiertje op: TE KOOP. Binnen twee tellen stond ik in de winkel (hé wat heb je daar een leuke deur staan - ja hè - wat wil je ervoor hebben - wat wil je ervoor geven - een tientje – oké super, dan kom ik hem zo ophalen). Dus drie tellen later had ik hem gekocht. Een tientje! Ik bedoel maar. Mazzeltje toch?

verftechnieken-deur-01

Normaal moet je hier dan ook nog het halve land of verder voor reizen en kom je zoiets misschien op een brocantemarkt tegen. Dus wat een gelukje om dit 20 meter van je huis tegen het lijf te lopen.

verftechnieken-deur-02

Het bovenste deel kan ook nog open, dus dat is helemaal leuk. Hij is ideaal om te gebruiken bij het stylen van meubels en andere spulletjes. Leuk als achtergrond. Dus precies wat ik kan gebruiken nu we de komende tijd –tig foto’s gaan maken voor het boek.

verftechnieken-deur-03

Mijn dag kan niet meer stuk. Jiehaa!

Mijn tweede boek

Tja dat tweede boek. Het zat al lang (heel lang) in mijn hoofd. Eigenlijk vrijwel direct na het eerste boek wist ik al dat er een vervolg zou komen. Inspiratie te over immers en ik wilde nog zoveel leuks delen en vertellen. De ideeën bleven komen, ik ontwikkelde, testte en verfijnde nieuwe projectjes en technieken. Maar de tijd om dat allemaal om te zetten tot een tweede boek ontbrak. Wij hadden onze handen namelijk gewoon vol. De webshop groeide en groeide, met als gevolg steeds meer werkzaamheden om dat allemaal goed te stroomlijnen. Er kwam tussendoor ook nog een verflijn bij en de ontwikkeling daarvan kostte ook veel tijd en energie. Dan nog hier en daar een projectje met wat woonbladen. (Daarnaast werkte ik tot een half jaar geleden ook nog fulltime buitenshuis. Nu gelukkig niet meer en kan ik alle tijd aan het bedrijf besteden.) En dus kwam ik niet verder dan een boek dat in mijn hoofd groeide en groeide, als een dikke babytweeling die al dik overtijd is. En je kan je misschien wel voorstellen dat de aanstaande mamma dan op een gegeven moment roept: ‘Ja hallooo! Nu ben ik er flauw van. Het is de hoogste tijd! D’r uit jullie!

Dus ik ben heel blij dat het eindelijk zover is. De eerste fotoshoots zijn een feit.

fotoshoot-boek-01

Dat gaat op de een of andere manier altijd gepaard met enorm veel zooi.

image

Alles goed uitlichten.

image

Opgestapelde (nog te bewerken) meubels en accessoires.

image

image

Nou ik zal me de komende tijd wel vermaken. Ik loop 24/7 met een kwast in mijn hand. Dus helemaal happy!
I’ll keep you posted!

Inspirerende ontwerpster

verftechnieken-Quartermaine-01

Deze keer eens een beetje aandacht voor iemand die ik bewonder. Nee, ik ken haar niet persoonlijk hoor. Heb ook geen aandelen ;) Maar ik ben echt fan van het werk van de Engelse designer Carolyn Quartermaine.

verftechnieken-Quartermaine-05

Ze ontwerpt bijvoorbeeld transparante stoffen met grote ornamentale afbeeldingen erop, zoals je op de foto’s hierboven  en hieronder ziet.

verftechnieken-Quartermaine-03
Haar stijl is kleurrijk en heel vrouwelijk, maar ik vind het niet te zoet. Dat komt door haar combinaties. Ze is ook een geweldige styliste namelijk. Zo gebruikt ze heel veel transparante voiles, felle of soms zoete kleurtjes, maar dan weer heel stoer gecombineerd met bijvoorbeeld een betonnen vloer.

verftechnieken-Quartermaine-08

De foto hieronder, met dat barokke stoeltje en het felle stofje, heb ik heel lang als bureaubladafbeelding gehad. Kon ik er lekker elke dag van genieten.

verftechnieken-Quartermaine-02

Ik kan echt enorm van zo’n foto genieten. De rollen stof die nonchalant in de hoek staan. De potjes (verf, pigment?) op dat tafeltje. En het stukje stof links met gele tape vastgezet. Ik hou vooral van het contrast tussen het barokke stoeltje en de knalkleuren in de stof. Het is ook precies goed dat het stoeltje niet ook nog eens wit is geverfd, zoals veel mensen misschien zouden doen.

verftechnieken-Quartermaine-04

Zoals ik al aangaf is Carolyn Quartermaine behalve ontwerpster, ook styliste, bijvoorbeeld voor Hermes, Vogue Living, Elle Decor. En richt ze restaurants en hotels in.

verftechnieken-Quartermaine-06
De kussens op de bank hierboven, in goud en naturel, en de industriële vloer, zijn een mooi stoer tegenwicht voor de vrouwelijke, bijna romantische stofpanelen en het felle kussentje.

verftechnieken-Quartermaine-07

Tenslotte nog even een paar foto’s van de stoffencollectie van Carolyn. Op haar website wordt deze collectie verdeeld in vier lijnen; Script, Flowers, Modern Lace en Fresh.

verftechnieken-Quartermaine-script

verftechnieken-Quartermaine-flowers

verftechnieken-Quartermaine-mod.lace

verftechnieken-Quartermaine-fresh

Wow, ik ben echt fan! En dat is best raar, want ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de stoffen. Ik ben degene die eerder met de kwast in de weer gaat, dan naar de stoffenwinkel rent voor nieuw gordijnen. En ik ben ook niet het type voor weelderige gordijnen of ontelbare kussentjes. Maar misschien komt dat ook wel doordat ik in de stoffenwinkels hier nooit van die mooie stofjes zie. Ik vind het er vaak zo saai en heb het geduld niet om tussen al die rollen stof te zoeken. Misschien moet ik daarvoor toch eens wat meer moeite gaan doen. En eens serieus gaan shoppen. Bij Designers Guild of zo. Want van Tricia Guild ben ik ook wel een groot bewonderaar. En ik ben eigenlijk ook best handig met de naaimachine. Dus daar ligt het probleem niet.

Hoe zit dat met jou? Heb jij veel met stof? Met gordijnen, vitrages, kussens, stoelbekleding? En waar koop je dat dan het liefst? Heb je favoriete adresjes? En koop je alles kant en klaar? Of naai je zelf?

Credits: alle foto’s in dit blog komen van de website van Carolyn Quartermaine en een deel ervan waren onderdeel van reportages uit Vogue Living, Maison de Marie Claire, Elle interior en Elle Decoration.