Afremmen voor de Kerst

Sjonge, het is al bijna weer zover. Nog één gewone werkdag en dan even twee, nee drie (!) dagen pauze. Wij vieren, zoals ieder jaar, het kerstdiner met de hele familie op Kerstavond, de 24e. Dat is dus zaterdag al. Iedereen verzorgt dan een deel van het diner. Dit jaar ga ik de nagerechten doen. Daar heb ik een heel speciaal plannetje voor, maar aangezien dat nog top secret is, zal ik er hier mijn mond ook maar over houden. Je weet maar nooit wie er meeleest hè? Als ik er aan denk om ze te maken (ik sta niet voor mezelf in, in verband met de onvermijdelijke wijn en champagne) dan volgen er foto’s de volgende keer.

Ondertussen gooi ik er hier even wat foto’s uit de oude doos tussendoor mensen. Even voor de sfeer. Want voor nieuwe foto’s heb ik geen tijd. Erg hè?

verftechnieken-bakvormpjes-schaal 

Want druk dat ik het heb joh! Vandaar ook de schandalig lage blog-frequentie. De shop is druk-druk-druk. En naast de gewone werkzaamheden werken we achter de schermen keihard aan een mega-verbouwing en make-over van de webshop. Daarover zal ik later nog wel wat meer vertellen. De fotoshoots voor mijn boek staan zelfs even op een laag pitje. Ik wilde de kerstdagen niet doorbrengen tussen statieven en flitsers dus heb ik die bende even opgeruimd. Tussendoor deed ik ook nog wat achterstallig schilderwerk in huis. Vreemd hoor; ik schilderde terwijl dat eens een keer niet voor een boek, site of blog was en ik voelde me er zowaar bijna schuldig over. Pfff, het wordt echt tijd om even af te remmen en te beseffen dat het bijna kerst is en tijd om even te dimmen.

verftechnieken-boom-thuis

De boom staat al wel hoor. Dit is trouwens een foto uit de nieuwe doos, dus dit is zoals hij nu in mijn kamer staat. Al meer dan een week zelfs. Verder heb ik nauwelijks iets aan kerstdecoraties gedaan. Ik vind het al heel feestelijk dat mijn kamer opgeruimd en schoon is en dat ik alle deuren en kozijnen heb geverfd :) De nauwlettende kijker ziet dat ik ook een kerststalletje heb staan. Dat heb ik al 23 jaar. Leuk detail: het stalletje zelf heb ik ooit gemaakt van oude plankjes en was altijd bruin. Vorig jaar heb ik het vergrijsd. Met een grijze wash haha. Jozef en Maria zitten er helemaal up to date bij dus! 

verftechnieken-glazenschaaltje-appeltjes 

Van die glaasjes hierboven heb ik kratten vol gehad. Die hebben we ooit een keer uit Tsjechië meegenomen. Inmiddels zijn ze allemaal verkocht, maar er zwerven er nog een paar in mijn huis. Doet het altijd goed met een waxinelichtje erin.

verftechnieken-abbondanza-kaarsje

En zelfs hier kan een waxinelichtje in! Die is nog van vorig jaar. Maar ik vind de foto zo leuk!

Lieve mensen, ik wens jullie hele fijne, warme en gezellige kerstdagen! Geniet van je vrije tijd en de mensen om je heen, of geniet van de hectiek en de chaos. Eet lekker van de kalkoen, de stamppot, of de mislukte eendenborst. Maak lol met  je familie, vrienden, kinderen. Of ga gewoon lekker zitten met een lekker boek en gun jezelf wat me-time!
xoxoxo

Armeluiszilver-techniek op tv

verftechnieken-tv-uitzending-armeluis-zilver-shot

Afgelopen maandag werden we gebeld door een medewerkster van het tv-programma KoffieMax, met de vraag of ik in een tv-uitzending mijn Armeluiszilver techniek wilde komen demonstreren.

Mijn eerste reactie toen ik dat hoorde:
No way!
Mijn tweede reactie:
No Way!

Enfin, gelukkig werd het telefoontje in eerste instantie door manlief aangenomen. Zo kon ik het idee even laten bezinken voordat ik terugbelde. Dus ik liet het bezinken, belde terug en kreeg nogmaals diezelfde vraag. Waarop ik mezelf tot mijn eigen verbijstering hoorde blabberen; 'De Armeluiszilver techniek laten zien in een live tv uitzending? Ja hoor, leuk!'

Ik hoopte dat ik een paar weken de tijd zou krijgen, om 5 kilo af te vallen, extensions te laten zetten, een zonnebankkuurtje te nemen, mijn nagels te laten doen en op Bali een meditatietechniek te leren om het mogelijk te maken om onder geestelijke hoogspanning een blaadje bladzilver ongeschonden te hanteren.

'We willen graag dat je aanstaande donderdag komt' zei de dame van KoffieMax.

Gloep.

Uiteraard zei ik toch gewoon 'Ja'. En gelukkig had ik maar 2 dagen de tijd om hier hysterisch over te doen. Wat ik natuurlijk niet heb gedaan, want ik voelde me over het algemeen wel redelijk kalm. Ik kreeg wél opeens enorm veel respect voor al die 'Voice of Holland' en 'Idols' kandidaten die zichzelf toch maar even vrijwillig voor de leeuwen werpen. (En het Twitterende, Facebookende en Hyvende volk de kans te geven om ze levend te verslinden.)  

verftechnieken-tv-uitzending-armeluis-zilver-start

Al met al was het geweldig leuk om mee te maken. Ik werd heel hartelijk ontvangen, kreeg nota bene een eigen kleedkamer, werd lekker opgetut bij de visagie en overladen met kopjes koffie en goede zorgen.

verftechnieken-tv-uitzending-armeluis-zilver-frame1

Terwijl Myrna met het productieteam de doorloop van het programma deed, mocht ik in de studio alvast mijn spullen uitpakken en klaarzetten en alles een beetje stylen. Zo kon ik al een beetje om me heen gluren en de sfeer proeven. Myrna was heel aardig, gezellig en spontaan en kwam tussendoor even kennismaken en mijn werk bekijken. Dus tegen de tijd dat het bijna 11.00 uur was, stond ik te popelen om te beginnen.

verftechnieken-tv-uitzending-armeluis-zilver-frame2

Hieronder kun je de uitzending bekijken, of doorklikken naar uitzending gemist.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.
Armeluiszilver item in KoffieMax op donderdag 1 december 2011

Het was super! Maar nu ben ik weer met beide voetjes op aarde geland hoor. Life goes on. Fijn weekend en mocht je dit weekend Pakjesavond vieren; heel veel plezier!

Oh ja; meer info over de Armeluiszilver techniek en de producten, vind je natuurlijk ook op dit blog. Ga naar het artikel over armeluiszilver >>