Krijtbord van krijtverf

verftechnieken-krijtbord

De termen krijtverf en krijtbordverf worden nog wel eens door elkaar gehaald. Maar wat doorgaans wordt verkocht als ‘schoolbordverf’ of ‘krijtbordverf’ is niet hetzelfde als krijtverf. Andersom werkt overigens wel. Dat wil zeggen: je kunt Abbondanza krijtverf gebruiken als krijtbordverf. Dit werkt natuurlijk het best met een donkere tint, maar in principe kun je iedere kleur gebruiken.  

Ik had nog een stukje hardboard uit een fotolijstje liggen. Hier maakte ik met enkele lagen krijtverf een decoratief krijtbordje van om een leuke tekst op te schrijven.

verftechnieken-krijtbord-1234

Werkwijze:

  1. Breng 2 of 3 lagen krijtverf aan. Ik gebruikte Abbondanza ‘Black’.
  2. Als de verflaag goed is doorgehard (ik heb 3 dagen gewacht) bestrooi je de verflaag met wat los krijt, of je wrijft deze in met de  zijkant van een krijtje.
  3. Verdeel het krijt over het hele oppervlak.
  4. Veeg de krijtlaag af met een wisser of doekje. Daarna kun je het bord met een nat sponsje afnemen en je krijtbord is klaar om te beschrijven.

Het inwrijven met krijt schijnt te helpen om te zorgen dat de verflaag beter bestand is tegen het schrijven en uitvegen en zo minder schrijfsporen achterlaat (dit geldt ook voor ‘echte’ schoolbordverf). Je kunt dit tussentijds ook af en toe doen bij wijze van onderhoud, steeds als je je krijtbord hebt schoongemaakt met water.

verftechnieken-krijtbord-klaar

Have fun!
Express Yourself :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen