Creatief met ei & krijtverf {Robin Egg met spikkeltjes}

verftechnieken bespikkel een eitje

Als kind vond ik het schilderen van Paaseieren altijd geweldig. Het was echt een traditie; met de hele familie om de tafel en kliederen maar. Dit zette ik natuurlijk voort met mijn eigen kids, maar die zijn er nu een beetje te groot voor (hoewel ze nog steeds graag bij ‘t paasontbijt eitje tik willen doen, met een aan bloeddorst grenzende passie). Dus hoewel we tegenwoordig het eieren schilderen met Pasen overslaan, had ik zin om van die prachtige Robin Egg blauwe eitjes met spikkels te maken. Zo mooi als moeder Roodborst kan ik ze niet krijgen, maar een poging wagen kan nooit kwaad.

verftechnieken bespikkel een eitje 03

Als basiskleur gebruikte ik Abbondanza krijtverf in de kleur Baby Boy. Deze tint komt mooi overeen met het zachte Robin-egg blauw.

Abbondanza krijtverf BabyBoy 

De stippeltjes spetter je er op de ouderwetse lagere-school-methode met een oude tandenborstel (of afgeknipt plat penseel) op. Ik gebruikte sterk verdunde Warm Black krijtverf. Voorzichtig spatten, laten drogen en klaar ben je!

verftechnieken bespikkel een eitje 02

De schaal is een onbehandelde bamboe schaal. Ik schilderde de schaal met een basis van Warm Black en voor de doorgeschuurde toplaag gebruikte ik de kleur Silt.

verftechnieken bespikkel een eitje 3luik

verftechnieken bespikkel een eitje 06

Helaas liet de zon mij vandaag bij het fotograferen in de steek, dus moest ik het doen met een zwaarbewolkte lucht. Zo jammer dat het mooie weer nu even weer voorbij is. Ik had gehoopt komende zondag op mijn verjaardag (1 april!) lekker buiten te kunnen zitten met m’n verjaardagsvisite. Maar het zal toch binnen zitten worden ben ik bang.

verftechnieken bespikkel een eitje 05

Even snel een gaasstolpje op de eieren, zodat ze niet van de schaal waaien :)

verftechnieken bespikkel een eitje 01

verftechnieken bespikkel een eitje 04

Verder sta ik nog steeds in de ‘buffel-modus’. Keihard bezig met onze nieuwe website en al lijstjes afstrepend met klussen, tijdschema’s en deadlines. Gisteravond tot middernacht aan het werk geweest tot mijn hoofd tolde. We zijn daarna maar naar de herhaling van P&W gaan kijken om even tot rust te komen. Ik ga namelijk altijd dromen van de dingen waar ik heel intensief mee bezig ben. En dan lig ik de hele nacht in een soort koortsdroom foto’s bij te werken en lay-outs te maken. Maar goed, het is voor een goede zaak en we hebben eer van ons werk.

Daarover later meer :)

Kleurinspiratie {voorjaarskleur; geel}

 

vaas-geel-PolsPotten

Ik ben zo druk de laatste tijd dat ik niet veel  mee krijg van het mooie weer. Afgelopen zondag en ook gisteren, zonnig en heerlijk voorjaarsweer, maar ik zat de hele dag binnen achter de computer, als de eerste de beste ‘nerd’. Onze nieuwe website is bijna klaar en nu zijn we druk-druk-druk met de puntjes op de ‘i’. Dus dat betekent dat ik iedere dag tot laat in de avond aan mijn beeldscherm zit gekluisterd. Maar het wordt mooi! Ik laat het horen zodra je kunt gaan kijken.

Verder veel projectjes met een aantal tijdschriften (101 woonideeën, Libelle, ariadne at Home) die me de nodige tijd kosten. En dan nog een verhuizing die op het programma staat; we gaan binnenkort naar een nieuwe bedrijfsruimte. Dus vervelen doe ik me niet. Helaas gaat dat nu even ten koste van blogtijd, Facebook tijd en Pinterest tijd, dus jullie horen op dit moment niet veel van me.

Maar: voorjaar dus. Ontluikend groen, vogels die actief worden, langere dagen, een zonnetje en overal veel geel te zien. Zo ook op de website van My Home shopping. Daar zag ik de geweldige frisgele vazen en bamboe lantaarns van Pols Potten. Te koop via Bijzonder Mooi.

verftechnieken-voorjaarskleur-geel

My Home Shopping heeft zelfs een leuk Yellow Pinterest Board online gezet. Allemaal leuke frisse accessoires in fris geel.

Zelf had ik toevallig een paar dagen geleden ook al de nodige gele sfeerfoto’s op mijn Pinterest Board gezet. De bron van de foto’s kun je via Pinterest achterhalen.

image

Gelukkig hebben we in de Abbondanza collectie ook genoeg geel (en andere voorjaarskleurtjes) voorhanden. Daarom even een beetje ‘Yellow’ kleurinspiratie.

verftechnieken-kleurinspiratie-geel-2012-maart

 

Kleuren:
790 – Abbondanza Carribean Yellow
695 – Abbondanza China Pink
285 – Abbondanza Celadon Green
370 – Abbondanza Turquoise
800 – Abbondanza Egg Nogg

Alle kleuren trouwens ook in Soft Silk (zachte zijdeglans) verkrijgbaar.
Je kunt in onze webshop heel gemakkelijk kleuren zoeken door rechtsboven in het zoekbalkje de naam van de kleur in te typen. 

Oh ja; had ik al gezegd dat alle kleuren krijtverf nu ook in halve liter verkrijgbaar zijn? Handig voor een kleinere klus.

Geniet van het fijne weer en tot snel!!

Rommelen tussen oude foto’s {met dank aan facebook}

verftechnieken-barok-kastje-opgeknapt

Tijdens het bijwerken van onze Facebook bedrijfspagina kreeg ik, middels een vriendelijk doch dringend pop-upje, van meneer Facebook te horen dat de nieuwe pagina-layout binnenkort automatisch zou worden toegepast. En nee, niet over een paar maanden; op 6 maart zou dat gebeuren!

Pff zette die me even voor het blok, meneer Facebook. Zoiets moet je niet tegen mij zeggen, want ik ben heel plichtsgetrouw en voel me direct geroepen om alles aan te passen. Het moet er toch een beetje leuk uitzien immers? En ik moest misschien nog wel allerlei instellingen aanpassen. Want daar zijn ze wel goed in daar; opeens van alles wijzigen zodat je de privacy instellingen weer moet doorlopen. En ik moest een omslagfoto maken. Man, ik had het opeens druk joh.

omslagfoto-blokkwast-miniaturen
Dit is het geworden. Voorlopig dan. Ik zou zeggen; ga eens even op onze fanpage kijken. En nog beter; like ons! Ik plaats op de facebook pagina regelmatig een linkje, foto of update.  

Maar hé, ook wel weer leuk zo’n klusje tussendoor. Want omdat ik geen nieuwe foto’s wilde gebruiken (die komen immers in het nieuwe boek en dat is nog een verrassing) moest ik de oude fotobestanden maar eens doorspitten. En tijdens het zoeken kwam ik weer van alles tegen. Leuke foto’s uit vervlogen tijden. Ooit gebruikt voor mijn boek, of gepimpt en verkocht, in opdracht voor een klant gerestyled, of eerder op een van de websites of hier op dit blog gebruikt.

verftechnieken-brocante-look
Zoals deze. Een kastje, opgeknapt in brocante look.

verftechnieken-kast_kalkwas
En een whitewash grenen kast, in opdracht.

verftechnieken-eiken-kast-kalkwas
Een detail van een eiken dressoir dat ik heb bewerkt. Ook voor een klant. Het was donker eiken. Na het verwijderen van alle oude waslagen en schuren tot ik een ons woog, is het in de kalkwas gezet.

verftechnieken-buffet-kast_zilver-effect
Aah en deze kast die ik ooit een zilver-achtige look heb gegeven. Ik heb hem jarenlang zelf in huis gehad en was er eigenlijk dol op. Ik kon er werkelijk tonnen serviesgoed in kwijt. Maar toch verkocht. Tja zo gaat dat…

verftechnieken-kast-kuif
Deze kast is met Old White krijtverf bewerkt en heel lichtjes gepatineerd. Alleen maar een laagje blanke (kleurloze) boenwas erop en daarna hier en daar een likje lichtbruine antiekwas.

verftechnieken-kast_beschilderd
Dit was mijn droomkast. Helemaal nog in de originele verf, afkomstig uit het Oostblok. Daar viel ik als een blok (haha oostblok) voor maar kon hem zelf niet in huis hebben vanwege het enorme formaat. Is dus ook verkocht. En ik ben tot op de dag van vandaag een beetje jaloers op de mensen die hem nu in huis hebben :) Het is een kleur-statement, dat geef ik toe, maar dan heb je wel iets speciaals in huis. En ik ben nu eenmaal gek op blauw.

Enfin, uiteindelijk heb ik voor de omslagfoto toch maar gewoon iets gedaan met een close-up van een kwast en het simpel gehouden. Maar ik heb ook al gezien dat je de omslag heel snel weer kunt veranderen, dus hou me in de gaten!

Fijn weekend!