Oranje-blanje-bleu {Kleurinspiratie}

verftechnieken-oranje-blanje-bleu

Oranje-blanje-bleu is de Nederlandse verbastering van ‘orange-blanc-bleu’ oftewel oranje-wit-blauw; de kleuren van de prinsenvlag van Prins Willem I van Oranje-Nassau tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Maar waarom is het oranje verdwenen en hebben we nu een rood-wit-blauwe vlag? Daar doen allerlei verhalen over de ronde. Persoonlijk vind ik (natuurlijk) het mooiste verhaal dat van de vervagende gele kleurstof.

Het oranje in de vlag was destijds samengesteld uit meekrap rood (oftewel Alizarine) en de gele kleurstof van de Wouw. De gele kleurstof was niet lichtecht en verdween langzaam uit de vlaggen, waardoor de rode kleur overbleef. Uiteindelijk zou men het maar zo hebben gelaten. Zeg nou zelf; dat is toch een veel leuker verhaal dan allerlei politieke redenen zoals antioranje gevoelens, overheersing van de Fransen (die al de rood wit blauwe vlag voerden) of het feit dat zeelieden de rode kleur beter konden herkennen op zee?

In het kader van Koninginnedag (een van de weinige dagen dat we ons ongegeneerd in oranje hullen) heb ik me alvast laten inspireren door oranje, gecombineerd met blauw. En zelfs als je nooit zou overwegen om oranje in je interieur te gebruiken, is en blijft het wel een lekkere kleur om naar te kijken. Zeker als het zo lekker clashed met een mooie blauwtint.

verftechnieken-oranje-blauw-muren
bronnen: linksboven> rechtsboven> linksonder> rechtsonder> 

Oranje doet het ook geweldig in combinatie met een iets vergrijsd blauw of blauw met een groene ondertoon.

verftechnieken-oranje-aqua-01  
bronnen: links> rechtsboven> rechtsonder:onbekend

Tenslotte nog wat oranje en aquablauw voor op tafel. Leuk toch, deze oranje accentjes in de hapjes en drankjes?

verftechnieken-oranje-aqua-02 
bronnen: foto links en rechtsonder> rechtsonder>

Heb je zin gekregen in oranje? Als je dapper bent kun je een zinderende oranje accentmuur overwegen. Of je beperkt je tot enkele oranje accessoires. Wij hebben in de webshop www.verftechnieken.nl zowel krijtverf als Soft Silk verf in verschillende oranje tinten in het assortiment.

Abbondanza-oranje-swatches 

Ik wens je – met of zonder oranje – een heel fijne Koninginnedag maandag!

Foto credits: ik heb mijn best gedaan om de oorspronkelijke bron van de foto’s te achterhalen en niet te volstaan met een algemene verwijzing naar Pinterest. Mocht je constateren dat een bron niet correct is, laat het me dan weten.

Nieuw hout in een oud jasje

 

verftechnieken-nieuw-hout-oud-jasje

Ik heb hier op dit blog al diverse artikelen geschreven over het vergrijzen van hout, of over het oud maken van nieuw steigerhout. Vooral nu we de komende tijd weer lekker buiten zullen vertoeven (als het weer tenminste een beetje mee wil werken) en dit ook een mooie techniek is voor buitenmeubels, steigerhouten meubels, tuinhout e.d. is het wel leuk om hier nog eens bij stil te staan.

De verschillende methoden om nieuw hout een oude look te geven, manden te vergrijzen, of om houten meubels een vergrijsde uitstraling te geven, heb ik op onze nieuwe website op een rijtje gezet. We hebben op de site zelfs een speciale pagina gewijd aan deze techniek.

verftechnieken-vergrijzen-verniswas

Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op de nieuwe site en laat je inspireren op de pagina ‘vergrijzen’ >

Nu nog een beetje zon en wat hogere temperaturen en dan kijken of ik zelf überhaupt tijd heb voor buitenklussen. Ik heb nog een aantal plantenbakken staan die gevuld moeten worden. Ik heb een pottafeltje gekocht dat ik nog een greywash wil geven. Het staat nog ingepakt in de gang. Maar er komt steeds iets tussendoor en er is altijd wel een klus die prioriteit heeft; de nieuwe website, een klus voor ariadne brocante, bestellingen, mail, werken aan een aantal nieuwe kleuren voor de verflijn, morgen naar mijn dochter in België die afstudeert, donderdag krijgen we de sleutel van een nieuw bedrijfspand, dit weekend zoveel mogelijk de spullen verhuizen...  Hm misschien lukt het me nog wel vóórdat de herfst invalt :)

Update d.d. 9-6-2013:
Misschien is het e-book ‘Vergrijzen & Old Wood Effect’ iets voor jou.
Met alle technieken om nieuw hout of steigerhout een oude en verweerde look te geven. Alles stap voor stap uitgelegd met foto’s.  

Sneakpeak nieuwe webshop {verftechnieken.nl}

We zijn er lang mee bezig geweest; onze nieuwe website en webshop, maar nu zit er schot in de zaak. EINDELIJK…

Misschien had je er al iets van gemerkt; het logo hierboven mijn blog had ik al een beetje aangepast. En de link (linksboven op dit blog) naar de webshop leidde ook al naar de nieuwe site verftechnieken.nl

 

header-verftechnieken

Het was een hele bevalling en de naweeën zijn vast nog niet voorbij, maar het kind is er en alle belangrijke dingen zitten er aan :)

Hier proef je al een beetje sfeer:

verftechnieken-soft-silk

En waarom was dat nou nodig?
Het begon allemaal met onze site decoratieveverftechnieken.nl. Eigenlijk voortgekomen uit de promotie van m’n eerste boek met dezelfde naam. Omdat er veel vraag was naar de producten die ik gebruik, ontstond er een webshop naast. Die werd aan de basiswebsite gehangen, maar bungelde er eigenlijk een beetje sneu bij. Achtergrondinformatie stond op de website, de producten stonden in de shop. Later begon ik op dit blog ook nog nieuwe projecten en technieken te plaatsen.

Zo waren er al drie websites, die samen niet echt een geheel vormden. Het was meer vergelijkbaar met een huisje voor een verliefd stel dat een uitbouw krijgt als er kindertjes komen. En later nog een extra verdieping als de kinderen groot worden en allemaal een eigen kamer nodig hebben.

Nu gaat dit veranderen. De website decoratieveverftechnieken.nl en de webshop gaan verder als één site; www.verftechnieken.nl
Hier vind je niet alleen de shop met verfproducten, maar ook heel veel achtergrondinformatie over allerlei technieken zoals whitewash, vergrijzen, patineren, noem maar op. En veel meer foto’s!

verftechnieken-krijtverf-kasten

De website wordt dus meer een portal. En de naam is een stuk korter. Ook wel lekker hoor. Want ik kan je verzekeren dat als je 5000 keer per dag decoratieveverftechnieken moet typen, je wel eens denkt; had dat nou niet korter gekund?

 

verftechnieken-abbondanza-kleurwaaier

De website is zo goed als klaar maar er zijn nog wel wat tekstjes en dingetjes die nog afgerond moeten worden. Meldingen die je als klant krijgt die nog in ‘t Engels staan en zo. Maar dat is allemaal ‘tweaken’ zoals we dat noemen. De grote bulk is klaar. Er kan besteld worden, de betaalmodule werkt, het afrekenen gaat goed, het verzenden gaat goed. Kortom het eind is in zicht.

verftechnieken-grondstoffen

verftechnieken-verguldwas

Ik ben dan ook héél benieuwd wat jullie er van vinden. Ik nodig jullie dan ook uit om eens een kijkje te nemen op www.verftechnieken.nl en laat het me weten. Mocht je iets tegenkomen wat niet klopt, rare dingen, taalfouten, dode linken, dingen die je niet kunt vinden, noem maar op; ik hoor het graag. Zelf wordt je er op een gegeven moment een beetje blind voor. Mijn mailadres vind je rechtsboven op deze blogpagina.