Doos na doos...

Vandaag zijn we weer verder gegaan met het uitpakken van dozen en het reorganiseren en inrichten van onze nieuwe bedrijfsruimte. De voorraad voor de webshop stond natuurlijk al netjes in de schappen, maar mijn atelierspullen stonden nog allemaal in dozen en op stapels. Dus tijd om uit te pakken.

Gluur je even mee? Bij voorbaat mijn excuses voor de waardeloze kwaliteit van de foto’s maar ik heb gewoon even wat iPhone snapshots gemaakt.


Eerst maar eens even een hele partij dozen opentrekken en kijken hoe ik het allemaal wil indelen.


Heerlijk om alles weer lekker te ordenen. Niets zo dodelijk voor mijn inspiratie als eerst 8 dozen moeten opentrekken op het moment dat ik een ingeving heb en iets wil uitproberen. Ik moet gewoon alles kunnen pakken anders wordt ik chagrijnig.


Mijn geliefde ladekastje met ontelbare spulletjes en rommeltjes. Hier zitten de gekste dingen in; stukjes mooi papier, kralen, scherven, rare knopjes en greepjes, leuke afbeeldingen voor decoupages, uitgesneden sjablonen, uitgescheurde inspiratiefoto’s, noem maar op.


De pigmenten hebben ook weer de ruimte.

Deze pallets zijn al leeg :)

Doorkijkje vanaf mijn atelier naar het domein van de ‘boys’. Het is nog een bende maar er komt langzaam maar zeker schot in de zaak. Ik heb vandaag al weer veel werk verzet.


Hubbie aan het werk. Zó snel dat ik hem niet eens scherp op de foto kan krijgen..

Morgen lekker weer verder!

Kopje koffie schilder?

Momenteel wordt bij ons de buitenboel geschilderd. Dit betekent dat er steeds schilders met heftruckjes en ladders druk bezig zijn rondom het pand. Regelmatig zie je er dan ook eentje plots voor je raam verschijnen (wij zitten op de eerste etage) en kijk je elkaar verschrikt in de ogen. Nou ja; ik kijk hun verschrikt aan, zij zijn er natuurlijk op voorbereid. Om potentiële gênante vertoningen te voorkomen liet ik de gordijnen maar gewoon dicht vanochtend. De zon op het raam leverde dit mooie silhouet-plaatje op van de schilder op het rolgordijn.

 

Leuk om te zien. Hij was zo geconcentreerd bezig. Wat een mooi vak toch hè?
En verder stond er nog een leuke verwijzing naar onze website in de nieuwste 101 woonideeën, over het oud maken van nieuw hout.

 

Meer over vergrijzen en verouderen van hout vind je trouwens op onze website. Alle technieken, producten, tips & trucs over het vergrijzen van hout, Old Wood effect, Driftwood effect, etc. vind je daar op de pagina vergrijzen >

Terug van even bijtanken & zink effect

Ik ben er even tussenuit geweest de afgelopen week. Heerlijk bijgetankt op een zonnig Spaans eiland. Iets dat we echt even nodig hadden, hoewel we het waarschijnlijk zouden hebben geannuleerd als het geen familie vakantie was geweest (met 13 personen) ter ere van mijn vaders 80e verjaardag. De lancering van de nieuwe website was namelijk weken eerder gepland, maar zulke dingen lopen blijkbaar altijd uit. Ook de verhuizing naar een nieuw bedrijfspand hadden we graag al eerder achter de rug gehad, maar de oplevering was later dan verwacht. En zo komt het dus dat alles tegelijk gebeurt, samenvalt met de geplande vakantie, en je je de benen uit het lijf rent.

Het zonnige reisje was echter super, we hebben genoten van het mooie weer, lekker eten, drinken en het samenzijn. Tenslotte is dat ook het enige dat echt belangrijk is; genieten van de mensen van wie je houdt. Mijn vader had van ons (kinderen) een helikopter vliegles gekregen en hij wist niet wat hem overkwam; op zijn tachtigste verjaardag, op Mallorca, met een heli de lucht in en deze zelf besturen. Hij heeft in zijn jonge jaren zijn zweefvliegbrevet gehaald en had dus wel enige vliegervaring maar dit was voor hem een ongekende belevenis.

heli

De zaak hebben we met een gerust hart overgelaten aan het personeel. Heerlijk om even echt met alle aandacht bij elkaar en de familie te zijn. Afgelopen zondag, de dag na onze thuiskomst, heb ik bewust mijn mailbox nog niet geopend en lekker op de bank gezeten met de nieuwe vtwonen en ariadne at Home. Daarin stond een leuk artikel over de industriële uitstraling van zinken bakken.

verftechnieken_zink_ariadne-2012-K

Mijn oog viel tot mijn verrassing opeens op een verwijzing naar dit blog en onze site.

verftechnieken_zink_ariadne-2012-detail

Altijd zo leuk als je onverwacht je eigen website tegenkomt.

verftechnieken_zink_ariadne-2012-detail2

Mocht je wat meer willen lezen over manieren om een zink effect te creëren, lees dan even de artikelen hierover, elders op dit blog:  
Zink effect op een kandelaar >
Zink effect op een doos  >