Kleurinspiratie {Stoer Roze}

Roze wordt vaak geassocieerd met lieflijk, meisjesachtig of vrouwelijk. Maar roze kan ook best stoer zijn -net als een vrouw trouwens :) Kies eens een vergrijsd roze zoals Abbondanza Nude en combineer dit met industriële elementen zoals ruw hout, beton of staal.
 
verftechnieken-stoer-roze
 
Een grijsbruine tint als Abbondanza Taupe past hier perfect bij.
Nude en Taupe zijn ook de krijtverf kleuren die ik gebruikte voor het sloophouten lijstje dat ik ooit eens maakte (linksonder in de foto). 

Zomers tafeldekken met stof, plastic en elastiek

Vorig jaar kwam ik tijdens mijn vakantie een superleuke fotoreportage tegen in het blad Maison Coté Sud. Een idee, geïnspireerd op een Griekse taveerne waar de tafels werden gedekt met vrolijke stoffen kleedjes,  bedekt met plastic en vastgezet met elastiek.

verftechnieken-kleedjes-01

Ik nam me toen voor om het om het goed te onthouden voor de volgende zomer - die nu dus is aangebroken. Maar gek genoeg dacht ik er zojuist pas weer aan. {Of misschien niet zo gek, gezien het weer en het magere aantal uurtjes dat wij buiten hebben doorgebracht.}

verftechnieken-kleedjes-02

Het leuke is dat je elk stofje kunt gebruiken dat je nog hebt liggen. Door het extra laagje plastic zijn ze niet alleen vlekbestendig, maar ook regen- en windproof. Zeg nou zelf; geen overbodige luxe in ons wisselvallige klimaat.

verftechnieken-kleedjes-03

Door het met een leuk stuk elastiek nonchalant vast te zetten maak je het helemaal af. Zo ben je niet meer beperkt tot een keuze uit de rollen tafelzeil of de obligate kleffe kleedjes die je bij sommige warenhuizen kunt kopen.

verftechnieken-kleedjes-05

verftechnieken-kleedjes-04

Hier kun je goed zien hoe het kleedje is vastgezet. Té simpel gewoon. Ik vind het een vondst. En nou maar hopen op mooi weer!

Bron: Maison Coté Sud